264 замість 235: Куць розказав, як купували житло для дітей-сиріт

264 замість 235: Куць розказав, як купували житло для дітей-сиріт

Укрінформ
У Донецькій області в 2018 році дітям-сиротам надали 264 одиниці житла та придбали 13 житлових будинків для Дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ).

Про це у середу повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної обласної адмністрації Олександр Куць.

«264 одиниці житла замість 235 запланованих! У цьому році повністю виконали зобов’язання перед дітьми-сиротами щодо надання їм квартир і будинків... Крім того, за гроші субвенції з державного бюджету придбали 13 житлових будинків для Дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ)», - повідомив Куць.

Він зазначив, що 68 з 264-х одиниць житла придбали за кошти субвенції з державного бюджету, 139 - на умовах співфінансування за рахунок субвенції з обласного та місцевих бюджетів, 18 - з житлових фондів міст та районів, одна квартира придбана коштом місцевого бюджету, 38 надано з фондів житла соціального призначення.

Дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) придбали на загальну суму 26 млн 575 тис. грн, і виділили 93 тис. 750 грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва одного ДБСТ. Таким чином, субвенція з державного бюджету в сумі 45 млн 415 тис. 400 грн повністю розподілена і використана, констатував Куць.

Читайте також: На Донеччині півсотні дітей-сиріт отримали сертифікати на квартири — ОДА

Він додав, що із загальної суми запланованих коштів субвенції обласного бюджету в 39,5 млн грн не використали 887 тисяч 800 грн. Міста та райони, які не в повному обсязі використали виділені кошти (а це Слов’янськ, Бахмутський та Мангушський райони) пояснюють це відсутністю належних пропозицій на вторинному ринку житла.

Керівник області подякував усім місцевим громадам, які знайшли можливості забезпечити житлом дітей-сиріт, і не лише виконали, а й перевиконали свої обіцянки.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-