На Дніпропетровщині зі снігових заметів витягли понад 100 авто

На Дніпропетровщині зі снігових заметів витягли понад 100 авто

Фото, відео
Укрінформ
Рятувальники на Дніпропетровщині надають допомогу водіям та пасажирам, які стали заручниками негоди. З часу ускладнення погодних умов рятувальники витягли зі снігових заметів понад 100 авто.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

«Станом на 6 годину 26 грудня фахівцями Служби порятунку «101» зі снігових заметів визволено 121 автомобіль та врятовано 223 особи, двоє з яких - діти. Загалом рятувальники допомогли вивільнити зі снігу 10 автомобілів швидкої медичної допомоги, 5 автобусів, 47 вантажних та 59 легкових автомобілів», - йдеться в повідомленні.

Також підрозділами Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області прибрано 45 повалених дерев та аварійних гілок, що могли бути небезпечними для життя та здоров’я громадян.

На автошляху Бориспіль–Дніпро-Запоріжжя поблизу селища Василівка Солонянського району зі снігової пастки визволено 8 вантажних автомобілів та врятовано вісім осіб.

Неподалік цієї ж дільники автошляху врятовано пасажирів та водіїв автобусу Mercedes Benz, що прямував за маршрутом «Дніпро - Маріуполь», а також водія вантажного автомобілю «МАЗ», який не зміг впоратись з керуванням на слизькій дорозі та втрапив до снігового замету. Завдяки швидким та злагодженим діям фахівцями ДСНС врятовано 32 особи.

На Дніпропетровщині зі снігових заметів витягнули 100 автомобілів / Фото: dp.dsns.gov.ua

Під час здійснення об’їзду найскладніших ділянок автошляхів, із залученням рятувальної техніки та приватного трактору, працівниками ДСНС було звільнено від затору об’їзну трасу «Південний потік», на якій вантажівка застрягла у переметі.

Першочерговим завданням для рятувальників сьогодні стало надання допомоги медичним працівникам, які також опинились у скрутному становищі.

Так, фахівцями ДСНС вивільнено зі снігових заметів автівки швидкої медичної допомоги у Синельниківському, Криничанському, Криворізькому, Дніпровському, Верхньодніпровському, Софіївському районах, а також у містах Кривий Ріг та Вільногірськ.

Допомоги рятувальників потребували і пасажири та водії рейсових автобусів та маршрутних таксі у Криничанському, Криворізькому та Царичанському районах області.

Читайте також: На Полтавщині через негоду утворився 20-кілометровий затор

Окрім того, на сайті ДСНС поінформовано, що у Черкаській області, де ускладнено рух на автошляху Золотоноша – Кременчук поблизу с. Липове, організовано пункти обігріву в готелі с. Липове та в приміщенні школи с. Святилівка (більшість людей відмовляються покидати свої транспортні засоби). Працівники ДСНС здійснюють перевозку людей до пунктів обігріву. Всього залучено 6 од. тех. та 14 чол., в тому числі від ДСНС 4 од. техніки (з них 2 пересувних пункти обігріву) та 12 чол. о/с.

Відео: ДСНС

На інших автомобільних дорогах державного та місцевого значення рух транспорту забезпечено. На дорогах місцями ожеледиця.

У відомстві нагадують, що синоптики Українського гідрометцентру оголосили штормове попередження на території України. У цей період рятувальники закликають громадян зважати на попередження та обмежити користування транспортними засобами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-