Сніг, хуртовини та ожеледиця: до чого готуватися в передноворічний тиждень

Сніг, хуртовини та ожеледиця: до чого готуватися в передноворічний тиждень

Карта
Укрінформ
В Україні в понеділок, 24 грудня, буде хмарно, невеликий сніг та мокрий сніг.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Удень в Україні, крім східних областей, помірний мокрий сніг, у південній частині з дощем. У західних, вдень і в південних областях подекуди налипання мокрого снігу", - йдеться у повідомленні.

Синоптики прогнозують на дорогах країни ожеледицю.

Вітер у західних областях північно-західний, на решті території південний, 7-12 м/с, вдень у західній та південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура вдень від 2° морозу до 3° тепла.

25-26 грудня у зв'язку з виходом південного циклону у східних, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській та Сумській областях складні погодні умови: сніг, місцями сильний сніг, хуртовини, у Приазов'ї та східних областях сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. У всіх вказаних областях пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень 1-6° морозу, в Приазов'ї та східних областях протягом доби близько 0°.

Такі погодні умови ускладнюватимуть роботу автотранспорту, комунального господарства, органів енергетики.

На Лівобережжі 25 грудня складні погодні умови: сніг, місцями сильний сніг, хуртовини, у Криму, Приазов'ї та східних областях сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь; на Правобережжі подекуди невеликий сніг, 26 грудня в Україні без істотних опадів, лише у західних, вночі і в східних областях невеликий сніг.

На дорогах країни ожеледиця.

Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, 25 грудня на Лівобережжі пориви 15-20 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями 25 м/с.

Температура вночі 4-9° морозу, в Карпатах, 26 грудня і на півночі Лівобережжя 10-14°морозу, вдень 1-6° морозу ( у Криму, Приазов'ї та східних областях протягом доби 25 грудня, у західних областях вдень 26 грудня близько 0°).

27- 28 грудня невеликий, місцями помірний сніг. Температура у західних областях вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла; на решті території вночі 3-9°морозу, у Сумській та Полтавській областях і на сході країни 7-13°; вдень 0-6° морозу.

У Києві та області 24 грудня буде хмарно. Удень помірний мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-4° морозу, по області 0-5° морозу, вдень у столиці близько 0°, по області від 2° морозу до 3° тепла.

25 грудня у Києві хмарно, вночі повсюди, вдень місцями невеликий сніг, 26 грудня без істотних опадів.

Читайте також: Комунальники розповіли, як борються зі снігом у Києві

На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-9°, вдень 1-6° морозу.

27- 28 грудня невеликий, вночі 27 грудня помірний сніг. Температура вночі 3-8°; вдень 0-5° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-