У Маріупольському порту побували британські парламентарії

У Маріупольському порту побували британські парламентарії

Фото
Укрінформ
У Маріуполі парламентарії з Великої Британії відвідали Державне підприємство "Маріупольський морський торговий порт" та обговорили сьогоденні проблеми порту.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook ДП «ММТП».

«Поважні парламентарії Великої Британії - голова «Групи дружби з Україною» Джон Віттінгдейл та колишній міністр оборони Майл Феллон завітали сьогодні до Маріупольського порту. В рамках свого візиту в Україну вони намагалися розібратися в проблемах азовських портів, зокрема в питанні огляду росіянами суден на вході та виході в Керч-Єнікальському каналі», - йдеться у повідомленні.

У Маріупольському порту побували британські парламентарії / Фото: marport.net

Зазначається, що директор порту Олександр Олійник детально розповів парламентаріям про історію підприємства, його шляхи розвитку, перешкоди та варіанти вирішення проблем сьогодення.

Читайте також: Маріупольський морський торговельний порт відвідала делегація СММ ОБСЄ

«Раніше загальна вантажопереробка становила близько 15 млн т на рік, зараз – трохи більше 5 млн. Через війну ми втратили багато вантажів. Крім того, на роботу порту значно вплинуло будівництво і відкриття Керченського мосту, адже відтепер для суден введено обмеження по висоті надводного габариту - 33 метри», - розповів Олійник.

Прламентарії відвідали територію порту та на власні очі побачили пусті причали. Проте вони висловили переконання, що незабаром ситуація налагодиться, і втручання світових партнерів допоможе вирішити цю проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-