У Херсоні просять відтермінувати закон про енергоринок, щоб не допустити колапсу

У Херсоні просять відтермінувати закон про енергоринок, щоб не допустити колапсу

Укрінформ
Депутати Херсонської міськради у п'ятницю на сесії прийняли звернення до керівництва держави та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із 1 січня вступає в дію Закон про ринок електроенергії, відповідно до якого комунальні підприємства мають закупляти електроенергію на ринку і вносити попередню оплату. Жодне комунальне господарство - ні водоканали, ні підприємства теплоенергетики не мають коштів на своїх розрахункових рахунках, щоб виконати попередню закупку цього товару. Тому, якщо цей закон буде введений в дію з 1 січня в тій редакції, в якій він зараз надрукований, то на цих підприємствах фактично наступає колапс", - сказав у виступі на сесії депутат міськради, директор міського комунального підприємства "Виробниче управління водоканалізаційного господарства м. Херсона" Михайло Чемерис.

Читайте також: Нараховані газзбутами борги не вплинуть на субсидії — Гройсман

За його словами, наприклад, Херсонський міськводоканал отримає у грудні 2018 року рахунок за спожиту електроенергію у сумі близько 5,5 млн гривень. "А враховуючи нові тарифи, які зараз були виставлені на ринку, ми повинні сплатити попередню оплату в сумі майже 7,8 млн гривень", - пояснив він ситуацію.

Звернення щодо відтермінування закону підтримали 39 із 42 депутатів, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 3 депутати не голосували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-