Суд зупинив асфальтобетонний завод на Чернігівщині через екологічну загрозу

Суд зупинив асфальтобетонний завод на Чернігівщині через екологічну загрозу

Укрінформ
Чернігівський окружний адміністративний суд визнав роботу асфальтобетонного заводу в селі Рівнопілля Чернігівського району таким, що загрожує довкіллю, життю і здоров’ю людей, і заборонив його експлуатацію.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

"Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Чернігівській області і заборонив експлуатацію асфальтобетонного заводу ДС-158. Суд дійшов висновку, що подальша робота підприємства в селі Рівнопілля Чернігівського району створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Запорізький феросплавний завод може зупинитись з 1 січня

В екоінспекції зазначають, що своєю діяльністю завод створив несприятливі умови для проживання громадян. Місцеві жителі скаржились на задимлення території населеного пункту та організовували протестні акції на автомобільній трасі.

Проведена екологами перевірка виявила, що застаріле газоочисне обладнання заводу не відповідає сучасним вимогам і не забезпечує ефективного очищення викидів забруднюючих речовин у атмосферу. Припис екологів щодо зупинки заводу й заміни очисного обладнання не було виконано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-