У Херсоні заборонили продаж алкоголю біля місць дислокації військових

У Херсоні заборонили продаж алкоголю біля місць дислокації військових

Воєнний стан
Укрінформ
Депутати Херсонської міськради у п'ятницю на сесії прийняли рішення заборонити на період дії в регіоні воєнного стану продаж алкогольних напоїв біля місць дислокації військових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, наступне питання: "Про встановлення заборони на період дії правового режиму воєнного стану продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання в торговельних об’єктах (крім закладів ресторанного господарства), розташованих у радіусі 300 метрів від місць знаходження військових та прикордонних служб у м. Херсоні". Прошу голосувати", - сказав головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

На досить активні незадоволені вигуки щодо даного проекту рішення окремих депутатів, Миколаєнко нагадав присутнім, що це вимоги законодавства. "Не грайтеся в політику з воєнним станом. Закінчиться (воєнний стан - ред.) 26 числа. На два дні", - сказав міський голова.

Під час голосування по даному проекту рішення, його підтримали 37 із 43 депутатів, присутніх у сесійній залі. 6 депутатів не голосували.

Згідно прийнятого депутатами рішення, у Херсоні на період дії правового режиму воєнного стану встановлюється заборона продажу алкогольних напоїв біля місць дислокації війських з 18.00 до 09.00 щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Читайте також: Які конституційні права можуть обмежити на час воєнного стану - роз’яснення Генштабу

Під заборону продавати алкогольні напої потрапляють у місті торговельні об’єкти, розташовані поблизу Херсонських обласного та об’єднаного міського військових комісаріатів, Херсонського прикордонного загону, Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також дислокованих на території Херсонської міської ради трьох військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Як повідомлялося, 26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях, зокрема Херсонській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-