Влада Львова оголосила

Влада Львова оголосила "війну" гральному бізнесу

Укрінформ
Виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення, яким дав старт заходам, спрямованим на протидію гральному бізнесу в місті.

Як підкреслив під час розгляду питання міський голова Андрій Садовий, ідеться про роботу закладів з азартними іграми, які ховаються під вивісками "Національної лотереї", однак лотереєю не є, повідомляє прес-центр Львівської міськради.

"Дуже часто під такими вивісками знаходяться саме салони грального бізнесу, — підкреслює міський голова. — Нам важливо щодо кожного такого приміщення мати чітке розуміння. Якщо це гральний бізнес, заборонений законом, то про це мають знати всі. Я прекрасно розумію, що він знаходяться під прикриттям. Поліція не виїжджає в такі заклади на виклики. Також я розумію, що у Верховній Раді є депутати, які отримують із цього бізнесу надприбутки. І це під час воєнного стану, коли частина держави — в окупації. Я б дуже хотів, щоб це питання мало резонанс, і ми максимально скоординували діяльність громадськості, учасників бойових дій та активістів, щоб усі разом працювали щодо цього питання", - наголосив Садовий.

За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, відповідно до законодавства, місто як орган місцевого самоврядування практично не має жодного впливу на діяльність таких закладів.

"Відтак, ми вирішили підійти до проблеми нестандартно, опираючись на Європейську хартію місцевого самоврядування, де вказано, що орган місцевого самоврядування на своїй території сам вирішує питання місцевого значення", - уточнила Пайонкевич.

Відповідно до прийнятого рішення виконкому, місто має намір вкотре звернутись до державних органів з проханням перевірити заклади на відповідність фактично здійснюваного виду діяльності ліцензіям від "Національної лотереї". Також місто розробить та встановить біля таких закладів соціальну рекламу з написами про те, що тут працює гральний бізнес, який заборонений законодавством.

Окрім того, "Адміністративно-технічне управління" міської ради повинне демонтувати відповідні вивіски "Національна лотерея", які приховують за обою заклади грального бізнесу.

Гелена Пайонкевич також додала, що 20 грудня, під час пленарного засідання сесії міськради, з переліку тимчасових споруд Львова вилучили три МАФи, де проводилась діяльність, пов’язана з азартними іграми. "Якщо ми не маємо прямих повноважень, я вважаю, що повинні використовувати всі можливості, надані місцевому самоврядуванню", — підкреслила вона.

За словами Садового, місто має інформацію щодо локацій та приміщень, де знаходяться такі заклади грального бізнесу. Відтак, мер звернувся до їхніх власників-підприємців із закликом розірвати договори оренди та не підтримувати азартні ігри у Львові. Відповідні листи надіслали 69 адресатам.

Читайте також: У Києві за добу "накрили" 18 підпільних гральних закладів

"Дуже часто це наші львів’яни, поважні люди, які ходять до церкви, моляться і, водночас, тихенько здають в оренду приміщення, отримуючи за це великі суми, закриваючи очі на те, що туди часто виносять останні гроші з сім’ї. Це велика біда. Якщо цим не займається поліція, СБУ, то давайте ми підніматимемо громадськість", — додав мер Львова.

Нагадаємо, ще в липні Львівська міськрада обмежила діяльність гральних закладів. Проте вже в листопаді під час перевірок працівники райадміністрацій виявили 72 заклади з гральними автоматами у приміщеннях із вивісками "Національна лотерея" та ще 5 таких закладів — у МАФах. Відтак, мер Львова Андрій Садовий під час апаратної наради озвучив ініціативу про необхідність негайної заборони такого бізнесу в місті, замаскованого під лотереї, та дав доручення підготувати й винести на розгляд виконавчого комітету відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-