Порошенко з дружиною передали учням Донеччини 30 тисяч підручників українською

Порошенко з дружиною передали учням Донеччини 30 тисяч підручників українською

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідали навчальні заклади Донеччини та передали 30 тис. україномовних підручників.

“Під час робочої поїздки на Донеччину Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідали «Інклюзивно-ресурсний центр» у місті Бахмут. У навчальні заклади північних районів Донецької області, зокрема Слов’янська та Бахмута було передано 14 тисяч україномовних шкільних підручників.

Усього в рамках проекту Фонду Порошенка «Україна – єдина» було придбано 30 тисяч україномовних шкільних підручників на суму 2,2 млн гривень для учнів Донеччини”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Перша леді зводила 150 дітей на фільм "Пригоди S Миколая"

Як повідомляється, напередодні, 17 грудня перша леді перебувала з візитом у Волновасі та Маріуполі, де передала 16 тисяч підручників у навчальні заклади південних та центральних районів області.

Президент подякував присутнім за можливість зустрітися та зазначив, що в країні відбуваються зміни, одним із символів яких він назвав розвиток інклюзивної освіти в Україні та відкриття інклюзивно-ресурсних центрів.

Петро Порошенко зазначив, що його дружина опікується питаннями інклюзивної освіти вже чотири роки і за цей час разом із командою їй вдалося здійснити зміни у законодавстві про інклюзивну освіту, інклюзивну охорону здоров’я, а пізніше – і в законі про загальну освіту. Президент подякував вчителям, які працюють у цьому напрямку і це законодавство впроваджують.

Глава держави також зауважив, що під час візиту до Брюсселя обговорив з європейськими партнерами питання надання допомоги українським регіонам, які постраждали від російської агресії. «Ми затвердили спеціальну програму для Донеччини і Луганщини, що передбачає виділення Європейським Союзом 54 млн євро, які будуть спрямовані виключно на відродження Донеччини і Луганщини», - сказав він. За його словами, така сама сума буде виділена і Європейським банком реконструкції і розвитку.

«Немає нічого важливішого ніж відновити зруйнований війною Донбас для того, щоб ми і дороги тут будували, і відновили житло, і відремонтували школу. Для того, щоб ми мали можливість будувати дитячі садки», - підкреслив Петро Порошенко.

Він також повідомив, що вчора, 19 грудня, 400 дітей з Луганщини відвідали Верховну Раду України і отримали Вифлеємський вогонь миру, який вони повезуть додому.

В свою чергу дружина Президента Марина Порошенко подякувала українським видавництвам, які із розумінням поставилися до важливості цього питання.

Президентське подружжя передало учням Донеччини україномовні підручники / Фото: Марків Михайло, Лазаренко Микола

Фонд Порошенка закупив підручники з «Біології», «Української мови», «Математики», «Алгебри», «Геометрії», «Хімії», «Фізики», «Інформатики», «Всесвітньої історії», «Історії України», «Зарубіжної літератури», «Географії», «Природознавства» та інших предметів у п’яти українських видавництвах. Зокрема, у видавництва «Грамота», «Освіта», «Генеза», «Абетка» та «Книга-Богдан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-