Віденський Святий Миколай завітав до діточок у львівському сиротинці

Віденський Святий Миколай завітав до діточок у львівському сиротинці

Фото
Укрінформ
Понад 50 дошкільнят Львівського дитячого будинку №1 для дітей-сиріт отримала на свято Миколая подарунки, кошти на які були зібрані з доброчинних продажів українських сувенірів під час Тижня України у Віденському Відділенні ООН.

Про це повідомляється на сторінці Українського клубу при VIC у Facebook.

"На свято Миколая Український Клуб при Віденському міжнародному центрі завітав до сиротинця №1 для дошкільнят, що у Львові на вулиці Таджицькій. Голова Клубу Соломія Омелян разом із волонтерами передали індивідуальні подарунки п’ятдесят одній дитині, що зараз мешкає у сиротинці", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині півсотні дітей-сиріт отримали сертифікати на квартири — ОДА

Дітки зустріли волонтерів Клубу чудовими різдвяними віршиками та піснями: "Це створило відчуття справжнього свята та тепла. Кожному в подарунок дісталася славнозвісна “Абетка” видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, солодощі, фрукти, а найголовніше - листівочки та малюнки від учнів Української суботньої школи у Відні, які особливо потішили маленьких мешканців сиротинця".

Поруч з цим, для побутових потреб дитячого притулку було придбано різноманітну техніку: телевізор, порохотяги, праски, фени та інше. Також для розвитку дрібної моторики та творчих здібностей дітки отримали чудові конструктори, альбоми для малювання та розмальовки, кольоровий папір, олівці, фарби та фломастери, а ще неймовірні високохудожні кольорові книги - збірки казок та віршів для бібліотеки.

Доброчинний проект допомоги сиротинцю під назвою "Різдвяне диво для українських дітей- сиріт" втілено у рамках ініціативи "Тиждень України в Організації Об’єднаних Націй (ООН) у Відні 12-16 листопада 2018 року". Під час заходу Український клуб (об’єднує українців-співробітників структур та організацій ООН у Відні) зібрав необхідні кошти з доброчинних продажів українських сувенірів у міжнародному центрі ООН.

Віденський Миколай завітав до діточок у львівському сиротинці. Фото: VIC Ukrainian Club

Проект відбувся за підтримки Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні та Міністерства закордонних справ України. Також до проекту долучилася Українська суботня школа у Відні.

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі ООН на території Віденського міжнародного центру 12 по 16 листопада проходив "Тиждень України в ООН", присвячений утвердженню активної ролі українських жінок у суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-