Поховали військового, який у 2014 році запобіг приєднанню Херсона до

Поховали військового, який у 2014 році запобіг приєднанню Херсона до "Новоросії"

Фото
Укрінформ
У Херсоні у середу провели в останню путь загиблого на Донбасі 39-річного лідера Херсонської самооборони, офіцера Національної гвардії України Дениса Лошкарьова, який у буремному 2014 році своїми діями запобіг приєднанню Херсонщини до так званої Новоросії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Денис - це людина з високим стандартом соціального життя, людина небайдужа, людина, якій ми завдячуємо, вся Херсонщина, що Херсон - це Україна. Трагедія прийшла не тільки у Вашу сім'ю, трагедія прийшла на всю Херсонщину, трагедія прийшла в Україну. Денис є, був і буде лідером Самооборони Херсонщини. Завдяки йому з'явився слоган на будинку міської ради, що Херсон - це Україна, завдяки його небайдужості на межі з окупованим Кримом була вчасна допомога волонтерів, добровольців нашим Збройним силам. Без всяких команд, без всяких інструкцій ця людина організувала штаб оборони області у 2014 році", - розповів у виступі на церемонії прощання з Денисом Лошкарьовим, що відбулася в обласному Палаці молоді та студентів, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Як він наголосив, Лошкарьов відтепер буде іконою Самооборони Херсонської області. "І ми просимо його, щоб він відтіля (з небес - ред.) допомагав будувати нашу державу", -додав Гордєєв.

Очільник області також повідомив, що облдержадміністрація всім, чим може, допомагатиме сім'ї загиблого. Адже, крім батьків, у Дениса залишилися також дружина і троє дітей.

У свою чергу, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер у виступі на церемонії назвав Лошкарьова Великим Воїном. "Загинув Великий Воїн, Великий Син своїх батьків, Великий Син своєї держави. Він був і буде прикладом патріотизму, героїзму. Завдяки таким людям як Денис, завдяки йому сьогодні Україна є цілісною державою", - сказав Мангер.

Читайте також: На Прикарпатті поховали бійця полку "Азов" Івана Стефанишина

А Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко підкреслив у виступі на церемонії: "Він жив задля своєї родини, задля своєї Батьківщини. І захищаючи своїх дітей, свою дружину, Батьківщину він загинув. І жив гідно, і загинув гідно".

Найкращі спогади про Лошкарьова залишилися і в батальйоні спеціального призначення "Донбас", де він служив до останнього часу, про що говорили під час прощання із загиблим його бойові побратими. "Це була сонячна людина, Божа людина, він був, як двигун в батальйоні. Він був душею свого взводу і батальйону", - заявив командир батальйону спецпризначення "Донбас" Олександр Поліщук.

Панахиду за загиблим провели священники Православної церкви України. Після панахиди гроб із тілом загиблого воїна пронесли через живий коридор бойові побратими Лошкарьова. У цей час люди, які утворили живий коридор, стали на коліна. Поховали Лошкарьова у Херсоні на кладовищі Геологів на алеї Героїв.

Денис Лошкарьов загинув 15 грудня 2018 року у зоні проведення операції Об'єднаних сил під час виконання бойового завдання від кулі ворожого снайпера.

 Фото: "Телеканал "Скіфія"".Херсон, Гривна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-