На Луганщині - 14 опорних шкіл, планують створити ще дві

На Луганщині - 14 опорних шкіл, планують створити ще дві

Укрінформ
Наразі освітня мережа в Луганській області складається з 14 опорних шкіл.

Про це заявив на сьогоднішньому брифінгу директор обласного Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Юрій Стецюк підкреслив, що реалізація реформи Нової української школи пов’язана з децентралізаційними процесами. Варто зазначити, що формування мережі опорних шкіл в Луганській області відбулося з випередженням процесів, пов’язаних з добровільним об’єднанням територіальних громад, але з урахуванням їх перспективного створення», - йдеться в повідомленні.

Із загальної кількості опорних шкіл чотири створені в Попаснянському районі, три в Станично-Луганському, дві в Кремінському, по одній у Старобільському, Новоайдарському і Міловському районах, в Троїцькій та Біловодській об’єднаних територіальних громадах.

Читайте також: Нацгвардійці передали дітям Донеччини та Луганщини 20 тонн подарунків до Миколая

Також нараховується 18 філій опорних шкіл. Загалом в опорних закладах освіти Луганщини навчаються 4530 учнів, з них 580 – у філіях. Довозяться до опорних закладів 1188 дітей 20 шкільними автобусами з 34 населених пунктів.

Крім того, наразі прийняті рішення сесій про створення опорних шкіл в Марківському районі (Марківська гімназія) та в Чмирівській ОТГ (Чмирівський ліцей). Однак органам виконавчої влади ще потрібно забезпечити їх державну реєстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-