У Львові суд створив прецедент щодо знесення самовільної забудови

У Львові суд створив прецедент щодо знесення самовільної забудови

Укрінформ
Прецедент щодо знесення самочинної забудови створив Восьмий апеляційний адмінсуд Львова, який прийняв рішення про знесення семиповерхового житлового будинку з офісами.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

"ТзОВ "Лідер Моноліт" розпочав будівельні роботи без отримання вихідних даних — містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без належним чином розробленого та затвердженого проекту на будівництво, а також було внесено недостовірні дані в декларацію про початок виконання будівельних робіт. В результаті - реєстрацію вказаної декларації на початок виконання будівельних робіт було скасовано (наразі у ТзОВ "Лідер Моноліт" відсутній документ на право виконання будівельних робіт)", — розповів начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Володимир Цабак.

Як зазначається, у 2016 році Інспекція ДАБК у м. Львові подала позовну заяву до Личаківського районного суду про знесення згаданого самочинно збудованого об’єкта.

Вже у 2017 році постановою Личаківського районного суду Львова адміністративний позов Інспекції про знесення було задоволено повністю. Відтак самочинну забудову мали знести, а Товариства з обмеженою відповідальністю "Лідер Моноліт" мало компенсувати всі витрати, пов'язані зі знесенням цього об'єкта.

Натомість ТзОВ "Лідер Моноліт" подало апеляційну скаргу на згадану постанову суду першої інстанції.

В результаті Восьмий апеляційний адміністративний суд погодив постанову Личаківського районного суду і залишив її без змін. Відтак, Інспекція ДАБК виграла рішення.

"Всі забудовники повинні буди законослухняними. Ніхто не має права порушувати закон і обдурювати громаду міста. Тому ми закликаємо мешканців перед тим, як купувати квартири у новобудовах, перевіряти інформацію щодо усіх дозволів на будівництво. Будинок на вул. Личаківській збудований без відповідних дозволів. Рішення, яке прийняв суд — справді історичне для громади Львова. Сподіваємось, невдовзі воно буде виконане. За такою ж процедурою будемо працювати по всіх інших об'єктах, які збудовані поза законом", - зазначив керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів.

Читайте також: Київрада зробила крок до розірвання угоди зі скандальним забудовником Осокорків

Після отримання виконавчого документу, Інспекція буде вживати заходи щодо виконання цього рішення суду.

Нагадаємо, це вперше у Львові Інспекція ДАБК отримала перемогу в суді з позовом про знесення самочинно збудованого об’єкта.

Будинок, зведений на Личаківській, 259, має сім поверхів і 47 квартир. Вже кілька років, так і не дочекавшись новоселів, він стоїть пусткою. В окремих квартирах мародери повиймали вікна і двері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-