Британський військовий корабель-розвідник зайшов у порт Одеси

Британський військовий корабель-розвідник зайшов у порт Одеси

Фото
Укрінформ
У середу, 19 грудня, в гавань Одеського порту зайшов розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту.

Про це повідомляє адміністрація Одеського морського порту на своєму сайті.

"Домовленості про цей візит було досягнуто 21 листопада 2018 року під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака. Тоді, висловлюючи підтримку Україні, держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде відправлений корабель "для забезпечення свободи мореплавання в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Головне призначення корабля HMS Echo (H87) - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (у тому числі в інтересах підводного флоту) і підтримка амфібійних операцій, також можливе використання як корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Розвідувальний корабель Королівського флоту Великобританії "HMS Echo" зайшов в Одеський порт / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Корабель взято на озброєння в березні 2003 року. Довжина - 91 метр, ширина - 17 метрів, осадка - 5,5 метра, водотоннажність - близько 4 тис. тонн, швидкість - 15 вузлів. Для екіпажу в складі 72 осіб створено підвищені умови комфорту. Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, у т.ч. сканерами бокового огляду, багатопроменевих ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Читайте також: Британський військовий корабель-розвідник вже у Чорному морі

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм зенітних швидкострільних гармат "Ерлікон" і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-