Теракт біля Палацу спорту в Харкові: один з підозрюваних оголосив голодування

Теракт біля Палацу спорту в Харкові: один з підозрюваних оголосив голодування

Укрінформ
Один з трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові 22 лютого 2015 року, коли на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло в лікарні і поранено 11 осіб, оголосив голодування.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Голодування оголосив Володимир Дворніков. Він скаржиться на те, що в СІЗО його права порушують: необгрунтовано часто садять у карцер і не дають надсилати листи", - зазначив адвокат.

За його словами, Дворніков голодує з 15 грудня: "Таким чином він має намір добитися дотримання своїх прав".

"Тільки що стало відомо, що сьогодні всіх трьох обвинувачених - Дворнікова, Башликова і Тетюцького - відвезуть у Фрунзенський райсуд Харкова для додаткового ознайомлення з матеріалами справи", - додав адвокат.

За його словами, черговий суд у справі про теракт біля Палацу спорту відбудеться, як і було заплановано раніше, 9 січня 2019 року.

Як повідомляв раніше Укрінформ 12 грудня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту продовжив арешт всім трьом обвинуваченим ще на два місяці. Адвокати просили для обвинувачених домашній арешт, але суд відмовив.

Суд також допитав останнього потерпілого: це водій, чий автомобіль "Газель" опинився в епіцентрі вибуху і був пошкоджений. Потерпілий не вимагав компенсації.

Суд також допитав експерта-вибухотехніка, який повідомив, що причиною вибуху стала саме міна МОН-100. На його думку, всі інші висновки експертів про вибуховий пристрій мають імовірнісний характер. Після допиту вибухотехніка в його присутності були досліджені як речові докази осколки, знайдені на місці вибуху. Серед цих речових доказів були і осколки, вилучені з тіла поранених у ході хірургічних операцій.

Читайте також: У Харкові “замінували” дві багатоповерхівки, людей евакуюють

5 грудня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту допитав чотирьох постраждалих під час вибуху біля Палацу спорту. Один з них - поранений в ногу міліціонер, який здійснював охорону колони активістів - подав клопотання про компенсацію в 300 тис. грн.

7 листопада Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту допитав потерпілого, якому на момент події було 15 років, і тому він прийшов до суду з матір'ю. Він підтвердив, що був поранений у живіт і лікувався в лікарні, "а більше нічого не пам'ятає".

31 жовтня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту продовжив арешт усіх трьох обвинувачених на 2 місяці.

Суд допитав двох потерпілих: це правоохоронці, які постраждали під час вибуху. Один з них відмовився від претензій, інший заявив про компенсацію втрат у сумі 200 тис.грн.

26 жовтня Фрунзенський райсуд допитав ключового свідка, оскільки він їде за кордон. Свідок заявив, що бачив машину одного з трьох підозрюваних у дворі будинку поблизу місця вибуху.

22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-