Перша громада на Буковині перейшла з МП до Єдиної помісної церкви

Перша громада на Буковині перейшла з МП до Єдиної помісної церкви

Укрінформ
Церковна громада села Шишківці Кіцманського району, що на Буковині, на загальних зборах прихожан вирішила перейти з Московського патріархату до помісної Православної Церкви України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров.

«Сьогодні зранку на зборах були присутні близько сотні людей. Майже всі присутні, крім однієї людини, проголосували за приєднання до єдиної помісної церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори. Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок», – сказав чиновник.

До цього мешканці села Шишківці готувалися з літа та збирали підписи за утворення помісної церкви, кажуть в ОДА. Потім чекали Об’єднавчого Собору і лише тепер ухвалили остаточне рішення.

Читайте також: Портал Ватикану повідомив про обрання Епіфанія главою Православної церкви України

Це – історична подія, на яку в селі довго чекали, кажуть місцеві мешканці. Вона відбулась під головуванням архієпископа Чернівецького та Хотинського Германа, та священика церкви, протоієрея Дмитра Ходана, який є настоятелем храму впродовж 30-ти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-