У бюджеті Сумщини втричі збільшили капітальні видатки

У бюджеті Сумщини втричі збільшили капітальні видатки

Укрінформ
Прийнятий на сесії Сумської обласної ради бюджет регіональний бюджет є збалансованим, і його своєчасне затвердження дозволяє вступити в новий рік з постійним розписом, у якому втричі збільшено суму капітальних видатків.

На цьому у понеділок, 17 грудня, під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації наголосив голова ОДА Микола Клочко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Своєчасне прийняття кошторису дозволяє вступити області в новий рік з постійним розписом, тобто вже з січня всі галузі зможуть почати використовувати збільшені втричі капітальні видатки, що передбачені бюджетом-2019», - зазначив губернатор.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Вадим Акпєров, пріоритетними галузями залишаються освіта, охорона здоров’я, спорт та ремонт доріг.

Загальний обсяг бюджету складає понад 6,6 млрд гривень, з яких 1,1 млрд гривень (16,5%) – власні надходження.

Читайте також: Цьогоріч на Сумщині відновили 86 кілометрів доріг

На пріоритетні галузі збільшено суму капітальних видатків майже втричі: якщо в минулому році сума становила близько 40 млн гривень, то на наступний передбачено більше 120 млн гривень.

Головний кошторис Сумщини має забезпечити безперебійне функціонування бюджетних установ та закладів області: передбачена виплата заробітної плати, оплати за енергоносії та комунальні послуги, придбання медикаментів та продуктів харчування для закладів медичного і соціального спрямування.

Нагадаємо, на черговій сесії обласної ради за обласний бюджет Сумської області на 2019 рік проголосував 51 депутат з 54 присутніх.

У загальному обсязі бюджету власні надходження складають 16,5%, або 1,1 млрд грн. Більше 5,5 млрд – державна субвенція різного спрямування.

Найбільшу суму коштів передбачено на соціальний захист та медицину. Зокрема, на охорону здоров’я передбачається виділити більше 800 млн грн, в тому числі на розвиток сільської медицини заплановано більше 26 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-