На Харківщині відбулися тактичні заняття з бійцями тероборони

На Харківщині відбулися тактичні заняття з бійцями тероборони

Фото, відео
Укрінформ
Одноденні комплексні тактичні заняття з бійцями територіальної оборони зібрали на базі навчально-тренувального комплексу Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ" військовозобов’язаних оперативного резерву ІІ черги.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

"Захід відбувся 15 грудня на базі навчально-тренувального комплексу Військового інституту танкових військ Харківського націонаьного технічного університет "ХПІ". Резервісти під керівництвом досвідчених офіцерів та курсантів танкового інституту отримали знання щодо дій у бою, надання першої медичної допомоги, ознайомилися з призначенням та загальною будовою вибухових пристроїв і діями під час розмінування місцевості. Практично відпрацювали питання щодо вдосконалення навичок володіння зброєю, прицілювання тощо", - зазначив Калгушкін.

Читайте також: Інструктори США провели для українських морпіхів курс жорсткої підготовки

За його словами, курсанти-танкісти також продемонстрували для присутніх дії посиленого танкового взводу під час ведення бою з умовним противником: "У ході показового бою під прикриттям механізованих відділень, підрозділи медичного та технічного забезпечення вміло здійснили евакуацію поранених та пошкодженої техніки з поля бою".

"Окрім цього, бійці територіальної оборони змогли практично потренуватися в боротьбі з броньованою технікою, пройшовши обкатку танками", - додав Калгушкін.

За його словами, особовий склад підрозділів територіальної оборони з максимальною відповідальністю підійшов до процесу занять: "Сумлінно відпрацьовано навчальні питання з основних видів бойової та спеціальної підготовки".

Читайте також: Поліція показала, як чотири дні проходили навчання під Києвом

Також сьогодні в рамках єдиного стрілецького дня відбулись заняття з виконанням практичних стрільб ще в 6 районах Харківської області.

На Харківщині відбулися тактичні заняття з бійцями тероборони. Фото: Vyacheslav Madiyevsky

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня на Харківщині розпочато перевірочні збори з військовозобов’язаними та резервістами оперативного резерву ІІ черги, приписаними до окремої бригади територіальної оборони. Усього до зборів, які триватимуть до 22 грудня, залучено понад 3,5 тисячі бійців територіальної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-