На Херсонщині розробляють програму розвитку міжнародного аеропорту

На Херсонщині розробляють програму розвитку міжнародного аеропорту

Укрінформ
На Херсонщині розробляють програму розвитку міжнародного аеропорту "Херсон", робота над якою має бути завершена до весни 2019 року.

Про це поінформував у п'ятницю на брифінгу голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, відповідаючи на запитання щодо прийнятого на сесії облради обласного бюджету на 2019 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є бачення щодо підтримки (коштами обласного бюджету Херсонщини - ред.) аеропорту "Херсон" на наступний рік. Сьогодні ця програма ще розробляється. Ми її отримаємо десь до березня наступного року", - розповів Гордєєв.

За даними Херсонської ОДА, протягом останніх трьох років в області вклали в розвиток аеропорту "Херсон" понад 140 млн гривень бюджетних коштів.

Читайте також: У Омеляна готують проекти передачі у концесію послуг аеропортів

Довідково. 27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради - "Херсонські авіалінії", якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу "Аеропорт "Херсон".

Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт "Херсон" офіційно відновив свою роботу, проте, до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-