На Луганщині планують створити 6 районів замість 11

На Луганщині планують створити 6 районів замість 11

Децентралізація
Укрінформ
З 11 нині існуючих районів на підконтрольній Україні території Луганської області планують утворити усього шість.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

"Сьогодні, 14 грудня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів скайп-нараду з начальником відділу з питань адміністративно-територіального устрою Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону. Головною темою обговорень став проект адміністративно-територіального устрою в Луганській області", - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Згідно з настановою Мінрегіону, управлінням нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА був розроблений проект. Цей план частково відрізняється від загальноукраїнських тенденцій.

Вбачаючи низьку щільність населення північної частини Луганщини, було ухвалене рішення розробки своєї моделі територіального поділу. Так, на підконтрольній українській владі території області передбачено створення шести районів – Біловодський, Лисичанський, Сватівський, Старобільський, Сєверодонецький та Щастинський райони.

Читайте також: Новий заступник голови СММ ОБСЄ відвідав Луганщину

До окупації на території області було 17 районів. Ще одному району формально було надано статус міста Свердловська (нині – Довжанськ), міськраді якого було передано всі функції керування територією, включно з аграрним сектором. А от ні Лисичанського, ні Сєверодонецького, ні Щастинського районів не існувало.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-