Непридатні боєприпаси під Ічнею утилізували майже безшумно

Непридатні боєприпаси під Ічнею утилізували майже безшумно

Укрінформ
Пробний підрив непридатних до транспортування і збереження боєприпасів 6-го арсеналу під Ічнею на Чернігівщині пройшов вдало і ніяк не збентежив населення.

Про це на сайті ОДА повідомив голова Ради оборони Чернігівської області, голова облдержадміністрації Олександр Мисник.

"Місцеве населення було заздалегідь попереджене про час утилізаційних робіт. Тож вдалося уникнути паніки. Більш того, військові зробили свою справу настільки професійно, що вибухів майже не було чутно", - процитував керівника департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За словами Мисника, знищення вибухонебезпечних предметів проводилось на технічній території арсеналу в Ічнянському районі. Перевозити їх на військовий полігон, кудись подалі від Ічні, означало б наражати на небезпеку як жителів навколишніх сіл, так і військових. Тому від такої ідеї відмовились, і провели все на місці.

Читайте також: На підрив непридатних боєприпасів арсеналу під Ічнею запитають згоду громадян

Як повідомлялося, на сьогодні в районі ураження боєприпасами, що здетонували внаслідок пожежі на арсеналі, зібрано вже понад 100 тис. снарядів та їх решток. Вони пошкоджені, становлять небезпеку і мають бути утилізовані.

Як відомо, масштабна пожежа на 6-у арсеналі Міноборони з подальшою детонацією боєприпасів виникла 9 жовтня цього року. З райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. В результаті надзвичайної ситуації 4 житлові будинки були зруйновані повністю, 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди - пошкоджені, з них 14 не підлягають відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-