Суд відправив під арешт підлітка за вбивство однокласника

Суд відправив під арешт підлітка за вбивство однокласника

Укрінформ
Хустський районний суд скасував рішення про можливість внесення застави за школяра із селища Нижня Апша на Закарпатті, якого обвинувачують в умисному вбивстві семикласника.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Марина Безега.

"За заявою процесуального прокурора колегією суддів Хустського районного суду щойно виключено із ухвали від 12 грудня 2018 року можливість внесення застави стосовно школяра з с. Нижня Апша, який обвинувачується в умисному вбивстві семикласника", - повідомила вона.

Наразі, відповідно до ст. 379 Кримінального кодексу України, судом прийнято ухвалу про виправлення допущеної описки в ухвалі від 12 грудня, згідно з якою стосовно обвинуваченого застосовується виключно запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 15-річний мешканець Нижньої Апши Тячівського району обвинувачується в тому, що 14 березня 2018 року під час сварки з товаришем завдав останньому множинних колото-різаних ран, від яких той помер на місці.

Читайте також: На Закарпатті селяни третю добу блокують дорогу - вимагають арешту для підлітка-вбивці

Його дії кваліфіковані за ч.1 ст. 115 КК України - умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Селяни у Нижній Апші три дні блокували дорогу - у відповідь на зміну запобіжного заходу підлітку-фігуранту справи про вбивство однокласника Хустським районним судом. Цей суд ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на можливість перебування під домашнім арештом із заставою в 140 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-