СБУ накрила банду, яка

СБУ накрила банду, яка "штампувала" фальшиві лікарняні

Фото
Укрінформ
СБУ блокувала діяльність організованої групи, учасники якої здійснювали незаконне виготовлення та реалізацію документів, які видаються установами на офіційних бланках.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«У межах розпочатого кримінального провадження, оперативники спецслужби задокументували, що ділки у Києві та Кам’янському на Дніпропетровщині нелегально виготовляли, зокрема, листи непрацездатності, довідки захворювань та вагітності, а також інші документи лікувально-профілактичних закладів. «Клієнтів» зловмисники підшукували через спеціально створені веб-ресурси», - йдеться у повідомленні.

За результатами аналізу отриманих даних, співробітники СБУ встановили, що протягом 2016-2018 років «послугами» групи скористалось понад 50 тисяч громадян. Використання підроблених документів призвело до матеріальних збитків держбюджету України через незаконне відшкодування коштів з Фонду соціального страхування.

Читайте також: Кіберполіція викрила банду банківських шахраїв — 400 злочинів в 11 регіонах

Під час проведених слідчих дій в офісних приміщеннях ділків правоохоронці вилучили печатки , кліше банківських установ та лікувально-профілактичних закладів, підроблені листи непрацездатності, підроблені документи щодо наявності у осіб трудових відносин, трудові книжки, банківські документи, що підтверджують протиправну діяльність угруповання. Виявлено також комп’ютерну та мобільну техніку із перепискою щодо організації протиправної діяльності.

Наразі доступ до сайтів зловмисників заблоковано, протиправна діяльність повністю припинена.

Трьох організаторів незаконного бізнесу визнано винними у скоєнні злочину.

Тривають подальші слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, залучених до протиправного механізму.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-