У Дніпрі нагородили переможців муніципального конкурсу винахідників і новаторів

У Дніпрі нагородили переможців муніципального конкурсу винахідників і новаторів

Фото
Укрінформ
Сьогодні в Дніпрі нагородили переможців першого муніципального конкурсу винахідників і новаторів.

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

"13 грудня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з учасниками першого муніципального конкурсу проектів і стартапів InnoDnipro. Авторам найкращих розробок мер вручив грошові сертифікати на загальну суму 500 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Філатов підкреслив, що для такого динамічного міста, яке прагне у майбутнє, дуже важливі саме нові ідеї.

InnoDnipro – це муніципальна ініціатива, завдяки якій винахідники й новатори одержують стартову підтримку для своїх розробок. Для авторів проектів це – перспектива професійного зростання, а для Дніпра – можливість знайти нові рішення для міського середовища.

Як зазначили в міськраді, за результатами публічних захистів розробок перше місце в InnoDnipro та можливість отримати 125 тис. грн завоював проект представника Дніпровського державного аграрно-економічного університету Володимира Похила, присвячений дослідженню нової породи овець. Завдяки його інноваціям тварини швидше ростуть і мають більшу вагу. Здобутий грант науковець хоче витратити на облаштування лабораторії та популяризацію розробки.

Друге місце та винагороду у 100 тис. грн здобула розробка нових, більш енергоощадних і довговічних ліфтових установок. Її презентував представник Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Дмитро Колосов.

Третє місце з грантом у розмірі 75 тис. грн отримав проект багатофункціонального полімерного матеріалу з потужними дезінфекційними властивостями, який розробив дніпрянин Богдан Мурашевич. Четверте місце розділили одразу чотири розробки: програмне забезпечення для безпілотників від Віталія Антонова, мережа станцій моніторингу якості атмосферного повітря від Ігоря Гомілка (громадська організація «Асоціація Ноосфера»), а також дві концепції створення штучних нерестовищ для відтворення різних видів риб у річці Дніпро. Автори проектів – Олег Маренков і Роман Новіцький. Кожному проекту присудили грошові премії 50 тис. грн.

Читайте також: В інклюзивних школах Дніпропетровщини навчається 800 дітей з особливими потребами

Загалом під час конкурсу комісія розглянула понад 60 проектів від учасників із Дніпра, Києва, Одеси, Тернополя, Сум, Кривого Рогу та Кам’янського.

Серед розробників не лише представники академічного середовища, а й підприємці та учнівська молодь.

Найпопулярніші теми проектів – соціальні інновації та нові технології в системі освіти, охорони здоров'я, суспільних комунікаціях тощо. Також чимало розробок стосувалися чистого виробництва та поводження з відходами.

Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-