У Херсоні відкрили сучасний навчальний центр зварювальних технологій

У Херсоні відкрили сучасний навчальний центр зварювальних технологій

Фото
Укрінформ
У Херсоні в рамках урядової програми на базі Херсонського професійного суднобудівного ліцею відкрили сучасний навчально-практичний центр зварювальних технологій.

Про це повідомила прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

"У Херсоні в рамках реалізації Плану пріоритетних дій уряду України, з метою оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної освіти на базі Херсонського професійного суднобудівного ліцею урочисто відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій. Заклад створено для якісної підготовки учнів на сучасному обладнанні за європейськими стандартами за напрямком електрогазозварник", - йдеться у повідомленні.

Центр готуватиме робітничі кадри для потреб машинобудівної та суднобудівної галузей з професій: електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних і напівавтоматичних машинах, зварник.

На Херсонщині відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій / Автор: Кухта Надія, Управління інформаційної політики ХОДА

"Уряд реалізовує програму по відновленню і зміцненню навчально-практичних центрів. Не може бути майбутнього без таких сучасних навчальних закладів, де виховуватимуть тих, хто любитиме свою професію і присвятить своє життя відродженню та розбудові галузі. Це вкрай важливо для економіки нашої держави", - наголосив у виступі на урочистій церемонії відкриття центру заступник голови ОДА Андрій Балонь.

Читайте також: Українців попереджають про новий вірус, який шкодить Windows

За інформацією ОДА, наразі це вже 12-й навчально-практичний центр, створений в регіоні на базі закладів професійної освіти, але поки що єдиний за напрямком зварювального виробництва.

На придбання сучасного обладнання для цього центру з державного бюджету виділено 2,3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-