Запоріжжя отримало перші одинадцять білоруських автобусів

Запоріжжя отримало перші одинадцять білоруських автобусів

Фото
Укрінформ
Комунальне підприємство “Запоріжелектротранс” отримало перші 11 автобусів, придбаних на умовах лізингової програми з ПАТ “Укргазбанк”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Білоруські МАЗи, місткістю 100 пасажирів, незважаючи на досить великі габарити достатньо маневрові. Вони розроблені спеціально для роботи на маршрутах міста. Однією з їх головних переваг є те, що у них низька підлога. Це муніципальний транспорт – він зручніший, а головне – безпечніший”, - говорить старший майстер автобусного парку Василь Сіденко.

У червні цього року «Запоріжелектротранс» отримав дозвіл на купівлю автобусів великої місткості. Як повідомляється на сайті державних закупівель Prozorro,загальна вартість лізингу з ПАТ АБ “Укргазбанк” - 183,4 млн грн.

Запоріжжя отримало перші одинадцять білоруських автобусів/ Фото Дмитра Смольєнка

5 грудня цього року між банківською установою та комунальним підприємством була підписана додаткова угода на отримання 50 автобусів МАЗ 203085.

Перші 11 автобусів вже у Запоріжжі, ще 8 мають надійти до кінця місяця, на решту чекають протягом наступного року.

Читайте також: Полтавська влада погрожує розірвати договори з перевізниками через страйк

М’який салон, інформаційне табло зсередини та зовні, трафарет з номером маршруту – такі автобуси вже працюють у Києві, Кропивницьку та Дніпрі. Запоріжжя також поступово оновлює рухомий склад комунального транспорту.

За два попередні роки для «Запоріжелектротрансу» було придбано 45 великих автобусів. Вони обслуговують маршрути великої протяжності №17, №18, №72, №59. Головне їх завдання – забезпечити зв’язок спальних районів з центром міста, вивезення пасажирів у час «пік».

У проекті бюджету міста на 2019 рік передбачено 77,6 млн гривень – ці кошти будуть спрямовані а виплати по договорах лізингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-