Місцева влада повинна користуватися прозорими електронними сервісами - Зубко

Місцева влада повинна користуватися прозорими електронними сервісами - Зубко

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування мають обов’язково підключитися до всіх без винятку прозорих електронних сервісів, створених державою.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час засідання уряду, інформує прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Зокрема зазначається, що йдеться про такі електронні сервіси, як «Прозора ДАБІ», «Прозорро Продажі», електронні торги з продажу землі.

«Open budget, який запровадило Міністерство фінансів України, – дуже класний, доступний і якісний ресурс. В той же час, на офіційних сторінках органів місцевого самоврядування прозорість не тільки дохідної частини і створення бюджету, а й видатків — практично відсутня. До цього питання має долучитись Мінфін для впровадження всіх необхідних прозорих механізмів", - додав Зубко.

Читайте також: Шалений снігопад: Зубко закликає у разі необхідності перекрити рух на магістралях

Крім того, він наголосив, що органи місцевого самоврядування прагнуть, аби Мінфін відкрив для них базу доходів платників податків, кошти яких надходять до місцевих бюджетів. Зубко зауважив, що цю базу мають відкрити лише для тих органів місцевого самоврядування, які повністю виконали всі умови надання прозорих сервісів щодо аукціонів, продажу комунального майна, «Прозорої ДАБІ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-