На Харківщині організатор «сімейного» наркобізнесу отримав 10 років в'язниці

На Харківщині організатор «сімейного» наркобізнесу отримав 10 років в'язниці

Укрінформ
Вироком Красноградського районного суду на Харківщині двох учасників організованої групи визнано винними у наркозбуті (ч. 3 ст. 307 КК України): організатор групи отримав 10 років позбавлення волі, його спільниця - 9 років, обидва - з конфіскацією майна.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник Первомайської місцевої прокуратури Володимир Говоруха.

"Наркобізнес організував 32-річний мешканець райцентру Кегичівка. До справи він залучив свою 35-річну співмешканку, а також 19-річного залицяльника неповнолітньої доньки. Протягом липня-листопада 2017 року спільники збували метамфетамін та канабіс серед наркозалежних", - зазначив прокурор.

За його словами, організатор особисто виготовляв наркотики та психотропи: "Жінка замовляла та купувала через інтернет необхідні медпрепарати. Ще один учасник групи безпосередньо займався збутом".

"Щоб їх не викрили, наркоділки дотримувалися конспірації. Зокрема, зустрічі з покупцями завжди проводилися на нейтральній території. У своїх телефонних розмовах вони вживали зрозумілий тільки їм сленг. Так, психотропи вони називали яблуками, а канабіс - чаєм", - додав прокурор.

Читайте також: В Одесі викрили діяльність наркоторговців з мільйонними оборудками

"Під час обшуків у будинку організатора наркобізнесу вилучили майже 70 г канабісу, близько 10 г речовини, що містить метамфетамін, а також прекурсори для виготовлення наркотиків", - пояснив прокурор.

За його словами, наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Щодо 19-річного співучасника, то, як стало відомо, він зізнався у скоєному та активно співпрацював зі слідством: вирок суду - 5 років за ґратами з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-