"Не будь баобабом”: підопічним інтернатів на Закарпатті роздали благодійні подарунки

Фото
Укрінформ
Закарпатські волонтери провели акцію "Не будь баобабом". Протягом кількох днів вони розвозили подарунки - солодощі та фрукти, вихованцям інтернатів. Збір коштів на подарунки оголосили напередодні, і пожертвувань виявилося набагато більше, ніж очікували.

Про це повідомив правозахисник Олег Григор’єв на своїй сторінці в мережі Facebook.

“Протягом двох днів у рамках акцію «Не будь баобабом», яку ми провели разом з волонтерами з Руху підтримки закарпатських військових, люди перевели більше ніж 22 000 грн. І замість запланованих поїздок до двох психоневрологічних інтернатів в області і закупівлі 300 подарунків ми протягом трьох днів відвідали аж 7 закладів і подарували 1038 святкових пакунків”, - написав Григор’єв.

Він додав, що відгук закарпатців на прохання допомогти перевершив очікування волонтерів.

Зі слів правозахисника, це подарувало справжнє свято для людей з інвалідністю, які сховані від суспільства в інтернатних закладах.

Акція «Не будь баобабом» / Фото: Олег Григор'єв

“Вам, мабуть, складно це уявити, але навіть звичайні банани викликали у людей бурю емоцій. Деякі з підопічних побачили їх вперше, - каже Григор’єв. - Насправді подарунок, який вони отримують від вас — це не тільки цукерки з фруктами, а набагато цінніше, що можуть дати всі, але не кожен готовий — увагу і небайдужість. Гострий дефіцит у таких закладах”.

Читайте також: На Закарпатті влаштують перший гірський похід Миколайчиків

Зі слів правозахисника, найважча роль випала Миколаю. “Підопічні заривалися у його бороду, плакали, торкалися, цілували руки і ставали перед ним на коліна. Особливо щемливо було чути прохання дітей до Миколая забрати їх додому. А одна жінка п’ять хвилин непорушно стояла, обійнявши його... Після пережитого, пропустивши через себе стільки емоцій, наш Миколай на цілий день замкнувся у собі і не міг ні з ким розмовляти”, - розповів Григор’єв.

Можливо, каже Григор’єв, з часом ви і забудете, що пожертвували певну суму грошей, але підопічні інтернатів будуть пам'ятати ось такі миті як одні з найщасливіших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-