У Херсоні хочуть заборонити продаж алкоголю біля місць дислокації військових

У Херсоні хочуть заборонити продаж алкоголю біля місць дислокації військових

Воєнний стан
Укрінформ
Міськрада Херсона збирається заборонити на період дії воєнного стану продаж алкоголю з 18.00 до 09.00 поблизу поблизу місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проект рішення Херсонської міської ради "Про встановлення заборони на період дії правового режиму воєнного стану продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання в торговельних об’єктах (крім закладів ресторанного господарства), розташованих у радіусі 300 м від місць знаходження військових та прикордонних служб у м. Херсоні", який було оприлюднено у понеділок, винесуть для прийняття депутатами на ХХVІ сесію Херсонської міської ради VІІ скликання 21 грудня.

"З метою забезпечення безпеки та стабільності у м. Херсоні на період дії правового режиму воєнного стану ... міська рада вирішила: встановити заборону на період дії правового режиму воєнного стану продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових з 18.00 до 09.00 щоденно, враховуючи вихідні дні та свята, суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність в торговельних об’єктах (крім закладів ресторанного господарства), розташованих у радіусі 300 м від місць знаходження військових та прикордонних служб у м. Херсоні", - йдеться у проекті рішення.

Під заборону продавати алкогольні напої потрапляють у місті торговельні об’єкти, розташовані поблизу Херсонських обласного та об’єднаного міського військових комісаріатів, Херсонського прикордонного загону, Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також дислокованих на території Херсонської міської ради трьох військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Читайте також: У Дніпрі біля мерії підняли прапор на підтримку полонених моряків

Проте, враховуючи термін дії оголошеного в низці регіонів України воєнного стану, дана заборона (якщо відповідний проект рішення буде прийнятий 21 грудня депутатами міськради) триватиме у Херсоні менше тижня.

Як повідомлялося, 26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях, зокрема Херсонській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-