У Рівному чоловік перевозив майже 50 кг бурштину - поліція

У Рівному чоловік перевозив майже 50 кг бурштину - поліція

Укрінформ
У Рівному поліцейські викрили чоловіка, який перевозив 46 кг розфасованого бурштину у двох мішках.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

"Ввечері патрульні поліцейські зупинили автомобіль BMW, водій якого порушив правила дорожнього руху. Проте окрім того було встановлено, що порушник перевозить бурштин. Під час перевірки документів у 32-річного рівнянина та поверхневого огляду транспортного засобу інспектори виявили у багажнику два мішки із камінням, схожим на бурштин. Слідчо-оперативна група вилучила 46 кг розфасованого "сонячного" каміння, яке знаходилося у двох мішках", - йдеться у повідомленні.

За фактом зберігання майна, здобутого злочинним шляхом, слідчим Рівненського відділу поліції розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.198 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження каміння бурштину-сирцю скеровуватимуть на експертизу, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема, й повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

Слідчим підготовлено клопотання до суду про накладання на вилучений бурштин арешт. Поліцейські встановлюють, як чоловік отримав бурштин. Автомобіль BMW поліцейські помістили на територію відділу поліції.

Читайте також: За два роки в Україні легально видобули 5,6 тонни бурштину - Держгеонадра

Відповідно до санкції, інкримінованої жителю обласного центру, йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Крім того, патрульні поліцейські винесли щодо водія постанову за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-