На Харківщині на різних об’єктах можна укрити 2,8 мільйона осіб

На Харківщині на різних об’єктах можна укрити 2,8 мільйона осіб

Воєнний стан
Укрінформ
В Харківській області налічується достатня кількість об’єктів, щоб укрити практично 2,8 млн осіб.

Про це розказав на брифінгу в Харківській ОДА директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Харківській області налічується достатня кількість об’єктів, щоб укрити практично 2,8 млн осіб. Це підвали будинків, метрополітен, переходи, погреби, підземні паркінги тощо. У Харкові таких об’єктів понад 4000, по області - біля 1000", - зазначив Пономаренко.

За його словами, з 2014 року в області здійснюється робота щодо підтримання їх у належному стані - за ці роки стан їх готовності підвищився з 27 % до 70%.

Інформацію про розташування таких сховищ, пояснив Максимов, можна отримати в комунальних службах, а також у службі порятунку, зателефонувавши за номером 101.

"Відповідно до загрози, є декілька рівнів оповіщення. Якщо стане відомо про загострення ситуації і збільшення рівня загрози, населення буде повідомлене щодо місця розташування сховищ", - запевнив  Максимов.

Читайте також: У Генштабі обіцяють карати військкомати за “облави” на призовників

За його словами, протягом тижня за дорученням голови ХОДА, голови Ради оборони області Юлії Світличної виконувалась низка заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності області, і на даний момент в області абсолютно спокійно. Жодних перешкод для розвитку економіки військовий стан не утворює.

Щодо комплектування Збройних сил України, то, за словами військового комісара Харківської області полковника Юрія Калгушкіна, близько 500 резервістів Харківщини проходять військові збори в 3 областях України.

"Призвано близько 500 осіб. Військові збори проходять в Дніпропетровській, Житомирській та Харківській областях. З 8 грудня розпочалися навчальні збори... Це вогнева підготовка: практичне виконання стрільб зі стрілецької штатної зброї, а також тактична, інженерна та медична підготовка", - зазначив Калгушкін.

За його словами, напередодні до батальйонів та управління бригади прибуло понад 1000 контрактників - військовозобов’язаних 2-ї черги та резервістів і вже 15 грудня передбачається наступне проведення занять. Це будуть перевірчі одноденні збори, додав Калгушкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-