Розгляд апеляції на закриття справи Кернеса перенесли на невизначений термін

Розгляд апеляції на закриття справи Кернеса перенесли на невизначений термін

Укрінформ
Розгляд в Полтавському апеляційному суді в режимі онлайн апеляцій на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців перенесено через хворобу Кернеса.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Засідання в режимі онлайн у справі проти Геннадія Кернеса і двох його охоронців перенесено у зв'язку з неявкою Кернеса", - зазначили в суді.

Захист Кернеса, додали в суді, заявив з посиланням на лікарів 26-ї харківської поліклініки, що він хворий: "Діагноз - гострий бронхіт з астматичною компонентою".

"На сьогодні невідомий день чергового розгляду апеляцій на закриття справи проти Кернеса і його охоронців" - сказали в суді.

Справа в тому, пояснили в суді, що Верховний Суд розглядає клопотання Бліннікова про перенаправлення справи з Полтавського суду: "Чекаємо звісток про хід розгляду клопотання".

Прокурор, як стало відомо, просив призупинити розгляд до повного одужання Кернеса.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 грудня стало відомо, що розгляд в Полтавському апеляційному суді апеляцій на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців транслюватиметься онлайн, оскільки кількість присутніх в суді обмежена розмірами залу".

23 листопада Полтавський апеляційний суд через неявку Кернеса через хворобу відклав розгляд апеляцій на рішення Київського райсуду Полтави про закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року. Чергове засідання було призначено на 7 грудня.

Читайте також: Суд у справі Кернеса знову відклали — адвокати принесли медичну довідку

Сторона обвинувачення наполягала на проведенні засідання в режимі відеоконференції.

Раніше Верховний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про перенесення розгляду справи до Харківського апеляційного суду.

12 листопада Полтавський апеляційний суд переніс засідання, де планували розглянути всі три апеляції на ухвалу Київського райсуду Полтави про закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців: Кернес не з'явився через погіршення здоров'я.

До суду, стало відомо, також надійшло повідомлення про розгляд клопотання захисників Кернеса у Верховному Суді про зміну підсудності.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.

Суддя Андрій Антонов заявив, що сторона обвинувачення переклала на суд докази злочину, а самі прокурори не з'явилися на сім останніх засідань суду.

12 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для прийняття об'єктивного вироку".

20 серпня слухання справи Геннадія Кернеса і двох його охоронців, призначені на 21 вересня, знято з розгляду у зв'язку з тим, що у Верховному Суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-