На командно-штабних навчаннях з тероборони підсилили п'ять напрямків — Зубко

На командно-штабних навчаннях з тероборони підсилили п'ять напрямків — Зубко

Ексклюзив
Укрінформ
Під час проведення загальних командно-штабних навчань органів виконавчої влади із залученням територіальних підрозділів і органів місцевого самоврядування були додатково підсилено п'ять напрямків.

Про це у коментарі Укрінформу розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Ми провели 4-5 грудня загальні командно-штабні навчання по центральним органам виконавчої влади з залученням територіальних підрозділів і органів місцевого самоврядування та додатково підсилили зараз п'ять напрямків - це перевірка об'єктів укриття, перевірка систем оповіщення, перевірка резервного балансу продуктів харчування, води щодо об'єктів укриття, транспорту щодо логістики при можливій евакуації", - зазначив Зубко.

Він також підкреслив, що перевірки, які проводяться, стосуються не лише 10 областей, адже єдина система цивільного захисту працює у підвищеному стані мобілізаційної готовності по всій Україні.

Зубко наголосив, що згадані штабні навчання ще раз показали, яким чином потрібно координувати дії центральної влади та дії територіальних органів влади на місцях.

"Ми виїхали на позаміські пункти управління і подивились яким чином відбувається співпраця між різними міністерствами і органами місцевого самоврядування. І це дає можливість превентивно показати заходи щодо готовності України відповідати викликам", - наголосив віце-прем'єр.

Читайте також: У Краматорську перевірили бомбосховища, більшість - не готові

Зубко також підкреслив, що акт військової агресії, який відбувся проти України - це тест і для України, як вона реагує і консолідується перед викликами, і для світової спільноти.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 4-5 грудня пройшли командно-штабні навчання, метою яких була перевірка роботи системи цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-