Виставка пам’яті загиблих земляків відкрилася в Сєверодонецьку

Виставка пам’яті загиблих земляків відкрилася в Сєверодонецьку

Укрінформ
Виконувач обов’язків керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у відкритті виставки «Заради рідної землі».

Про це інформує прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Експозиція розташована у приміщенні облдержадміністрації та присвячена загиблим під час проведення АТО/ООС уродженцям Луганщини. Великий банер із фотографіями, короткими біографічними відомостями та даними про службу понад сотні загиблих земляків підготували працівники Луганського обласного краєзнавчого музею», - йдеться в повідомленні.

У своєму виступі очільник області зазначив, що в органах соціального захисту населення Луганської області на обліку перебуває 7813 учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в АТО, 53 особи з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО, та 103 учасника війни. Загалом ідеться про понад 8 тисяч осіб.

Читайте також: Сотні ветеранів АТО готові стати до лав армії у разі агресії Росії - Порошенко

На даний час кількість загиблих учасників АТО складає 121 особу, у тому числі 59 загиблих учасників АТО, похованих території Луганської області.

76 сімей залишилися без годувальника, 17 дітей втратили батьків.

Під час церемонії відкриття пам’ять полеглих захисників ушанували хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-