У високогірному районі Львівщини відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У високогірному районі Львівщини відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Фото
Укрінформ
У високогірному райцентрі Турка Львівської області відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

Він покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Сьогодні право на здобуття освіти дітьми з особливими потребами гарантовано державою. І я щиро переконана, що колектив цього центру буде докладати максимум зусиль, щоб дітям і їхнім батькам тут було комфортно і затишно. Цього року це уже десяте офіційне відкриття інклюзивно-ресурсного центру на Львівщині", - зазначила директор департаменту освіти та науки ОДА Любомира Мандзій.

Читайте також: На Сумщині працюють 20 сучасних реабілітаційно-інклюзивних центрів для дітей

Інклюзивно-ресурсний центр в Турці розміщений у трьох кімнатах із капітальним ремонтом та всім необхідним обладнанням. Для цього з місцевого бюджету було виділено 100 тис. грн, а також скеровано субвенцію 251,88 тис. грн з державного бюджету на придбання обладнання.

На Львівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У центрі працюватиме практичний психолог та вчитель-логопед, які допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.

Завданнями центру передбачена також розробка рекомендацій щодо програми навчання дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, надання консультативно-психологічної допомоги батькам.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-