Університети, СІЗО та лікарня: на Буковині від газу відключають понад 30 об'єктів

Університети, СІЗО та лікарня: на Буковині від газу відключають понад 30 об'єктів

Укрінформ
Більше 30 об’єктів непобутових споживачів газу Чернівецької області, серед яких два університети, районна лікарня та СІЗО відключають від газопостачання.

Про кореспонденту Укрінформу повідомили у ПАТ «Чернівцігаз».

«На сьогодні уже відключено 14 об’єктів, серед яких виконком Чернівецької міської ради, деякі управління та відділи і кілька об’єктів у районах області. З деякими споживачами проводимо переговори. Крім того, наші бригади працюють над відключенням інших об’єктів», – розповідає фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк.

На підприємстві пояснили, що проблема виникла одразу з кількома постачальниками газу в області. І про цю проблему всіх споживачів попереджували ще з 26 листопада. У переліку, який надіслали газовики в розпорядження Укрінформу, є 34 непобутові споживачі газу Чернівецької області. Серед них – Чернівецький національний університет, Буковинський державний медичний університет, Чернівецький слідчий ізолятор, Сокирянська районна лікарня, деякі приміщення районних адміністрацій тощо.

Читайте також: Чернівецьку ратушу відключили від газу

«Кожного місяця споживачі подають до своїх постачальників, з якими у них договори, так звані номінації. Тобто, замовляють, скільки вони планують спожити газу в той чи інший місяць. Ці ліміти постачальники подають до «Укртрансгазу». Там їх затверджують і до 25 числа кожного місяця направляють нам, – роз’яснюють у ПАТ «Чернівцігаз». – Проте 25 листопада ми не отримали інформації по заведених лімітах для об’єктів, які є у списку. І з 26 листопада наше підприємство направляло листи цим непобутовим споживачам із проханням владнати ситуацію. Але це не було зроблено, і з першого грудня відбір газу ними став незаконним. З учорашнього дня наше підприємство на вимогу чинного законодавства почало відключати цих споживачів, які з першого грудня фактично здійснюють незаконний відбір газу. На сьогодні до нас так і не надійшли ці ліміти», – повідомили чернівецькі газовики.

Нагадаємо, з учорашнього дня через відключення від газу чиновники Чернівецької міської ради залишились без тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-