Херсонський муздрамтеатр може отримати статус національного

Херсонський муздрамтеатр може отримати статус національного

Укрінформ
На Херсонщині хочуть, щоб Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша називався "Національним" і "Таврійським".

Про це у середу повідомила прес-служба Херсонської обласної ради.

"Профільна комісія (Херсонської облради — ред.) підтримала присвоєння статусу "Національний" Херсонському академічному музично-драматичному театру ім. М. Куліша. З відповідним проханням до депутатського корпусу звернулись адміністрація, трудовий колектив ХОАМДТ ім. М. Куліша та Херсонське обласне відділення Національної спілки театральних діячів України.

Врахувавши значний внесок закладу в розбудову театрального мистецтва України та визнання театральної Херсонщини за кордоном, у першу чергу, завдяки проведенню Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії", який у 2018 році відзначив 20-річчя, постійна комісія з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності підтримала питання щодо присвоєння театру статусу "Національного", без передачі його до державної власності, та його подальшої діяльності під назвою "Херсонський Національний Таврійський театр ім. Куліша", йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вінницький обласний муздрамтеатр презентує прем’єру "Селфі зі склерозом"

Наразі дане питання профільна комісія винесла на чергову сесію Херсонської обласної ради, яка відбудеться 14 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-