Напади на активістів будуть розглядатися як напад на українську державу - Луценко

Напади на активістів будуть розглядатися як напад на українську державу - Луценко

Укрінформ
Будь-які напади на активістів через їхню проукраїнську громадянську позицію будуть розглядатися як напад на українську державу.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко у вівторок на прес-конференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Одеській області дійсно ще не покінчено із сепаратистськими настроями і сепаратистськими угрупуваннями. Загальновідомо, що в ряді регіонів області відкрито ведуть антиукраїнську пропаганду - в різних формах, які, на жаль, не підпадають під ознаки кримінальних правопорушень, зазначених у 110 і 111 статтях Кримінального кодексу, я маю на увазі державну зраду або заклики до зміни конституційного ладу, але несуть, по суті, інформаційну підтримку країни-агресора", - сказав Луценко.

Водночас, за його словами, будь-яке зазіхання на проукраїнський елемент буде розглядатися як зазіхання на український державний лад.

"Я хочу, щоб наша команда силовиків із столиці була зараз почута: будь-який напад на проукраїнських громадських активістів ми будемо розглядати як напад на українську державу. Навіть якщо ці активісти не завжди праві - я маю на увазі, якщо їхня інформація дещо перебільшена або неточна, але ніхто не дозволяв ставити під сумнів, що ми живемо в українській державі. Всіх тих, хто буде їх гнобити через те, що вони говорять українською або думають по-державницьки, будуть мати справу із командою", - зазначив Луценко.

Читайте також: Справа Гандзюк: підозру оголосили фігуранту на прізвисько "Москаль-молодший"

Раніше у вівторок Луценко повідомив, що у справі смертельного нападу на громадську активістку з Херсона Катерину Гандзюк оголошено ще одну підозру.

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-