На Вінниччині студентам-учасникам АТО компенсують вартість навчання у вишах

На Вінниччині студентам-учасникам АТО компенсують вартість навчання у вишах

Укрінформ
На Вінниччині студентам-учасникам АТО та їхнім дітям компенсують вартість навчання у місцевих коледжах та інститутах на суму 2,25 млн грн.

Відповідне рішення у вівторок ухвалили депутати на позачерговій сесії Вінницької обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вінницька область – єдина, у якій програмою підтримки учасників АТО передбачені компенсаційні виплати за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей, які здобувають освіту на контрактній формі навчання денного відділення у вишах Вінницької області І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації. Ці компенсації здійснюються за кошти обласного бюджету. Рішенням сесії на ці потреби сумарно виділяється близько 2, 25 млн грн", - повідомила директор департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

За її словами, депутати облради схвалили компенсаційну виплату студентам-учасникам антитерористичної операції та їх дітям за навчання протягом І та II семестру 2017-2018 навчального року на контрактній формі навчання денного відділення вищих навчальних закладів Вінницької області І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу. Вартість навчання відшкодують тим, хто вперше здобувають освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" та освітніми ступенями "бакалавр", "магістр".

Читайте також: У Вінниці вшанували полеглих учасників Революції Гідності покладанням квітів

Передбачений обсяг фінансування зазначених компенсаційних виплат становить близько 2,25 млн грн. З них 725,9 тис. грн спрямують на компенсацію вартості навчання 81 студента коледжів та технікумів, 1,53 млн грн – для 143 студентів вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-