Президент на Прикарпатті вшанував пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика

Президент на Прикарпатті вшанував пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика

Укрінформ
Президент Петро Порошенко в Івано-Франківську вшанував пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Під час робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко вшанував пам’ять героя Небесної сотні Романа Гурика. Разом із батьками Романа глава держави поклав квіти до пам’ятника студентам та викладачам, котрі загинули у боротьбі за незалежність України”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, глава держави на зустрічі в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в Івано-Франківську зі студентами та професорсько-викладацьким складом університетів Івано-Франківщини вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Читайте також: Порошенко зустрівся з родинами полонених моряків

“Роман став символом героїзму та мужності Майдану. Весь український народ і весь світ пам’ятає Романа і його побратимів, усіх героїв, що віддали своє життя не лише на Майдані, а даючи відсіч російській агресії, в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави”, - сказав Президент.

Він наголосив, що «саме молоде покоління визначає курс держави».

Як відомо, 2 жовтня 2014 року в Івано-Франківську у день народження Героя Небесної сотні Романа Гурика перед центральним корпусом Прикарпатського національного університету урочисто відкрили обеліск, присвячений студентам та викладачам, котрі загинули у боротьбі за незалежність України.

Роман навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Народився він 2 жовтня 1994 року в родині Ігоря та Ірини Гуриків. Прадід Романа і два прадідових брата були вояками УПА. Прадідові брати загинули у 19 років від рук московських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-