Вінницька облрада ухвалила програму розвитку області на 2019 рік

Вінницька облрада ухвалила програму розвитку області на 2019 рік

Укрінформ
Вінницька обласна рада у вівторок, 4 грудня, ухвалила Програму економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Програма економічного та соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік розроблена з метою забезпечення збалансованого розвитку області. Головною метою Програми є продовження позитивних тенденцій розвитку області для покращення рівня життя і добробуту населення шляхом забезпечення економічного зростання, складовими якого є збільшення обсягів інвестицій та поступової зміни їх структури за рахунок першочергового спрямування коштів на оновлення основних виробничих фондів, забезпечення ресурсо- та енергозбереження, впровадження нових екологічно безпечних технологій виробництва, створення нових робочих місць та формування якісно нової інфраструктури», - йдеться у рішенні облради.

У документі, що базується на досягненнях області у поточному році, визначено цілі та завдання Програми,  спрямовані на реалізацію визначених Стратегією збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року. Серед них - розвиток високотехнологічних конкурентоспроможних виробництв, упровадження в економіку області розробок та досягнень вітчизняної науки, посилення мотивації до інноваційної діяльності та технічного переоснащення виробництва. Також серед пріоритетних цілей Програми зазначені нарощування продуктивності агропромислового комплексу,  збільшення експорту з високою часткою валової доданої вартості,  реалізації інфраструктурних проектів і  збільшення внутрішнього попиту за рахунок зростання доходів населення та активізації інвестиційних процесів.

Досягнення поставлених цілей здійснюватиметься шляхом забезпечення територіальної цілісності та зміцнення обороноздатності держави, збереження миру та спокою на території області, забезпечення  економічного зростання,  раціонального природокористування та безпеки життєдіяльності людини, а також розвитку соціально-гуманітарної сфери та громадянського суспільства.

Читайте також: На в'їздах у Вінницю встановили п’ять мобільних блокпостів

У Програмі закладають зростання обсягів виробництва промислової продукції на 5%, валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств  - на 2,2 %, зростання обороту роздрібної торгівлі – на 6%. Збільшення обсягу капітальних інвестицій очікується на майже 20% до 18, 6 млрд грн у фактичних цінах); зовнішнього товарообігу – на 19,1% до 2,26 млрд грн.

У документі прогнозується збільшення середньомісячної заробітної плати працівників у регіоні на 20% до 9420 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-