На Сумщині працюють 20 сучасних реабілітаційно-інклюзивних центрів для дітей

На Сумщині працюють 20 сучасних реабілітаційно-інклюзивних центрів для дітей

Укрінформ
Сьогодні в Сумській області працюють 20 сучасних реабілітаційно-інклюзивних центрів для дітей, і їх список буде розширюватися.

Про це у понеділок, 3 грудня, під час відвідин у Сумах обласного Центру реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, запевнив голова Сумської облдержадмінісрації Микола Клочко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У вашому Центрі, завдяки усім тут працюючим, викладацькому штату, ... завдяки особливим методикам, серед яких казкотерапія, Монтессорі-терапія, аромотерапія, музична терапія та інші, що визнані педагогами і психологами всього світу дуже ефективними, діти тут почувають себе сильними, творчими, вмотивованими, успішними. В області наразі працюють 20 сучасних реабілітаційно-інклюзивних центрів, які дозволять особливим дітям відчувати себе рівними серед рівних. І їх список, запевняю, розширюватиметься", – зазначив губернатор.

Очільник області підкреслив, що сьогодні змінюється підхід до людей з інвалідністю, держава і суспільство відходять від типово радянських традицій, коли на людей із особливими потребами дивилися як на тих, від яких треба відгородитися, дати невеличкі кошти і забути про них.

Директор обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб із інвалідністю Олена Сущенко повідомила, що за більш ніж чверть сторіччя в центрі пройшли реабілітацію понад 22 тисячі дітей із особливими потребами, серед яких майже 4 тисячі - з ДЦП.

Читайте також: На Донеччині розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів

"За останній рік у центрі було чимало інновацій. Зокрема, 19 наших викладачів навчали експерти з Німеччини з арттерапії, з колегами з Києва ми реалізували проект "кіношкола" і з дітками провели навчання від актора до режисера і створили короткометражний фільм, який презентували на міжнародному фестивалі в Києві і отримали одне із перших місць. Реалізовано і театральний проект. А ще ми створили контактний зоопарк для реабілітації дітей області", - розповіла Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-