Енергоефективність і ОСББ: Євросоюз розпочинає новий проект на 4 мільйони євро

Енергоефективність і ОСББ: Євросоюз розпочинає новий проект на 4 мільйони євро

Укрінформ
Європейський Союз та Програма розвитку ОНН (ПР ООН) запускають дворічний проект «Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень».

Про це під час прес-конференції поінформував віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей проект орієнтований на власників багатоквартирних будинків і на зменшення споживання електроенергії. При підготовці до створення таких нових ОСББ ми  говоритимемо про те, що одразу потрібно готувати маршрутну карту щодо впровадження енергоефективних заходів», - сказав Зубко.

Він повідомив, що в Україні потребують модернізації приблизно 165 тисяч багатоквартирних будинків, 33 тисячі уже об'єднані в ОСББ і можуть проводити модернізацію, зокрема енергоефективні рішення.

За словами Зубка,  житловий сектор в Україні споживає 34% (18 млрд кубів газу щорічно) всієї енергії, а завдяки енергоефективним заходам таке споживання можна скоротити щонайменше вдвічі.

Читайте також: Зубко: Більшість складу наглядової ради Фонду енергоефективності уже є

Директор ПР ООН в Україні Янтомас Хімстра повідомив, що житловий сектор України є енергетично неефективним через застарілі обладнання та житловий фонд.«Щоб підтримати сталий розвиток міст та громад, а також задовольнити потребу людей у якісному житлі ПР ООН розпочинає впровадження нового проекту, завдання якого - мобілізувати співвласників багатоквартирних будників в Україні та допомогти їм значно покращити енергоефективність будівель через зменшення споживання та вартості енергії», - додав Хімстра.

Керівник Програми співробітництва  Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг повідомив, що Європейський Союз підтримує створення фонду енергоефективності України.

«Ми віримо, що програми фонду будуть переконувати українців брати на себе більшу відповідальність за енергозбереження своїх будинків і допомагати їм зменшувати рахунки за енерговитрати. Зважаючи на це, в усіх регіонах України заплановане проведення масштабної інформаційної кампанії, яка має на меті підтримку ОСББ», - зазначив Шльойнінг.

Європейський Союз надає фінансування розміром 4 млн євро в рамках Програми підтримки енергоефективності в Україні. ПР ООН надаватиме технічну допомогу шляхом впровадження проекту «Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», який триватиме два роки. Щонайменше 2 тис нових ОСББ буде створено та загалом 4 тис ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-