В центрі Чернігова запрацював підйомник для людей з інвалідністю

В центрі Чернігова запрацював підйомник для людей з інвалідністю

Укрінформ
У підземному переході біля готелю "Україна" в центрі Чернігова запрацював гусеничний підйомник для людей з інвалідністю, що пересуваються на візках.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора комунального підприємства "Парковка і ринок" Чернігівської міської ради Ігор Коваленко.

"Ми придбали гусеничний підйомник LG 2004 італійського виробництва для транспортування людей на візках через сходи підземного переходу, що біля готелю "Україна". Його вантажопідйомність - 130 кг. Працювати з ним навчили охоронців, які після ремонту переходу чергують там цілодобово", - розповів Коваленко.

Читайте також: У Кривому Розі люди з інвалідністю готують виставу за твором Керрола

За його словами, для користування підйомником людям з інвалідністю достатньо біля в ходу в перехід натиснути кнопку й замовити послугу. На виклик відразу прибуде асистент, який і допоможе "переїхати" підземку.

Читайте також: “Я можу”: Мінінформ представив історії успішних людей з інвалідністю

У Чернігові це вже друга введена в цьому році "транспортна" послуга для людей з особливими потребами. Влітку, за розпорядженням міського голови, комунальним підприємством була придбана і вже працювала електрична машина для перевезення інвалідів територією міського пляжу "Золотий берег".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-