У Миколаєві просять уряд віддати місту виставлену на приватизацію ТЕЦ

У Миколаєві просять уряд віддати місту виставлену на приватизацію ТЕЦ

Укрінформ
Міськрада Миколаєва просить уряд передати виставлену на приватизацію Миколаївську ТЕЦ у комунальну власність міста.

Відповідне звернення ухвалили під час сесії Микоолаївської міськради у четвер, повідомляє відділ інформаційного забезпечення міськради.

«Депутати Миколаївської міської ради звертаються до Кабінету Міністрів України з проханням передачі ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” у комунальну власність міста. Міська влада готова взяти на себе відповідальність за відновлення тепломереж ТЕЦ та розвивати підприємство», - йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича, ТЕЦ має бути передана громаді міста, бо під приватизацію треба віддавати те, з чим міська влада не може ефективно працювати.

"Миколаїв має потребу в цьому об'єкті, то який сенс віддавати його на приватизацію? Виходить, що наш об'єкт приватизують, а ми потім будемо домовлятися з новим власником. Запропонував передати державні ТЕЦ у комунальну власність Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Підтримую цю ініціативу та вважаю її доцільною. Ми готові прийняти підприємство у комунальну власність, виділяти кошти на його розвиток, тим більше, якщо буде співфінансування з державного бюджету", - сказав Сєнкевич.

Читайте також: У Сєверодонецьку почали будівництво котельні на пелетах

Керівник міста також зазначив, що за умови приватизації, новий власник не буде зацікавлений вирішенні проблемних питань підприємства. "Якщо ТЕЦ приватизують, новий власник навряд чи буде модернізувати тепломережі, прокладати нові труби та відновлювати дороги після планових ремонтів", - резюмував Сєнкевич.

Як повідомляв Укрінформ, наразі Миколаївська ТЕЦ знаходиться у процесі приватизації. Її майно виставлене на продажу. Вона є одним з двох підприємств, які забезпечують централізованим опаленням півмільйонний Миколаїв.ї

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-