На Волині збудували сучасний молочний комплекс за 24 мільйони

На Волині збудували сучасний молочний комплекс за 24 мільйони

Фото, відео
Укрінформ
У селі Задиби Турійського району на Волині відкрили першу чергу сучасного молочного комплексу на 300 корів. 

Про це у четвер повідомляє відділ інформаційної політики Волинської обласної державної адміністрації.

"Будівництво сучасного молочного комплексу європейського типу у невеликому селі Задиби Турійського району обійшлося підприємству «Перлина Турії» у понад 24 мільйони гривень... З державного бюджету «Перлина Турії» очікує близько 6 мільйонів гривень компенсації за напрямом часткового відшкодування вартості будівництва. Окрім того, у 2018 році господарство вже отримало 3,7 млн грн за утримання корів та закупку племінних тварин та 2,4 млн грн очікується отримати до кінця року", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в ОДА, у 2018 році для комплектації молочного комплексу закуплено велику рогату худобу зарубіжної селекції: 168 нетелів голштинської породи з Федеративної Республіки Німеччина та 99 голів – з Республіки Польща. У такий спосіб підприємство забезпечує стабільний ріст не лише поголів’я великої рогатої худоби, але й якість молочної продукції.

У комплексі встановлено унікальний шведський доїльний зал «карусель», за допомогою якого можна доїти 24 корови одночасно. 

"Це фантастичні технології. Еволюція сягнула того, що худоба просто стоїть, а нею (технікою. - ред.) управляє робот. Техніка будить корову, годує, поїть, видоює. Також мені сподобалася техніка зберігання молока «без стресу». Тобто його поступово охолоджують, аби воно не втратило своїх корисних властивостей", - зазначив на відкритті комплексу голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Читайте також: Окупність інвестицій в аграрний сектор України становить близько 4 років - експерти

Відкриття комплексу відбулося напередодні, у середу, повідомляє прес-служба ОДА.

Фото й відео: сайт Волинської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-