Затримали водія фури, який скоїв смертельну ДТП на Луганщині

Затримали водія фури, який скоїв смертельну ДТП на Луганщині

Укрінформ
За фактом смертельної ДТП на Сватівщині, у якій дві людини загинуло та 14 травмованих, розпочато кримінальне провадження, водія вантажівки затримали.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 51-річний мешканець м. Лисичанська Луганської області, керуючи автомобілем «FAW – CA3252» (спеціалізований вантажний самоскид, який перевозив вантаж у вигляді піску масою приблизно 20 тон), рухався по вул. Стовбова м. Сватове зі сторони м. Харкова та на мосту через річку Красна, де проводяться ремонтні роботи і рух авторанспорту здійснюється в реверсивному режимі, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з чотирма іншими автомобілями, які рухалися в попутному та зустрічному напрямках», - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Читайте також: На Луганщині фура протаранила 3 автівки: є загиблі та поранені

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Читайте також: Під Житомиром депутат облради збив на смерть жінку

Водія автомобіля затримано у порядку ст. 208 КПК України. На теперішній час вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Читайте також: На дорозі Чернівці-Косів перекинувся пасажирський автобус - очевидці

Як повідомляв Укрінформ, у м. Сватове у середу на автомобільному мосту через р. Красна водій вантажного автомобілю FAW, який був завантажений піском, скоїв зіткнення з транспортними засобами ГАЗ-2217, Daewoo та Suzuki Vitara, які рухалися у попутному напрямку та перед мостом зупинилися на забороняюче світло світлофора. Унаслідок ДТП двоє осіб загинули, п’ятеро - отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-