На Сумщині розробили «дорожню карту» дій у зв'язку з воєнним станом

На Сумщині розробили «дорожню карту» дій у зв'язку з воєнним станом

Укрінформ
На Сумщині під час чергового засідання Ради оборони області, яке відбулося у четвер, 29 листопада, прийняли «дорожню карту» дій із введення на території регіону воєнного стану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У місцевих бюджетах необхідно передбачити кошти на фінансування заходів щодо охорони об’єктів, які підлягають охороні і обороні в умовах надзвичайного стану, та вжити термінових заходів щодо запровадження оперативної системи оповіщення в разі виникнення загрозливої ситуації, появи підозрілих людей тощо», — зазначив під час засідання голова Сумської ОДА Микола Клочко.

За його словами, посилені заходи здійснюватимуться щодо охорони державного кордону, зокрема, вводиться заборона знаходитися без документів у прикордонній зоні, заборона на аеро-відео-фотозйомку без погодження з відповідними службами та військовими частинами.

«Ми вимагаємо від органів місцевого самоврядування вжити заходів зі створення, нарешті, системи відеоспостереження в містах і районах області, адже це завдання вони мали виконати вже давно, але не всі це зробили, зокрема у Сумах не забезпечені відеоспостереженням навіть в’їзди і виїзди з міста», — зауважив голова ОДА.

Він також повідомив, що з 30 листопада вводиться часткове обмеження продажу на території області алкогольних напоїв – з 23.00 до 6.00, заборона продажу алкогольних напоїв людям у військовій формі та правоохоронцям.

Згідно з рішенням Ради оборони Сумської області відтепер також заборонено проведення сільськогосподарських робіт у межах 1 км від кордону з 18.00 до 6.00 без відповідних дозволів прикордонників.

Крім того, буде введена заборона на полювання в прикордонних районах.

Громадяни, які перебувають в прикордонній зоні, повинні мати при собі особисті документи.

Читайте також: Херсонщина посилює охорону портів та контроль за рухом суден

Нагадаємо, воєнний стан введений у Вінницькій, Луганській, Донецькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у внутрішніх водах азово-керченської акваторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-