В Одесі здорожчав проїзд в трамваях і тролейбусах

В Одесі здорожчав проїзд в трамваях і тролейбусах

Укрінформ
Члени виконкому Одеської міськради розглянули 29 листопада питання про зміну тарифу на перевезення пасажирів у міському електротранспорті (трамвай, тролейбус і фунікулер) й ухвалили рішення про підвищення з 1 грудня вартості однієї поїздки з 3 до 5 гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу сказати, що для тих, хто завжди користувався електротранспортом, ніякого підвищення не відбудеться: вартість постійних квитків залишається без змін — на рівні тарифів 2016 року. Також зберігаються всі пільги для певних категорій пасажирів, в тому числі для пенсіонерів. У структурі перевезень ця частка пасажирів становить 59 відсотків, — зазначив мер міста Геннадій Труханов, виступаючи на засіданні міськвиконкому.

За його словами, "підвищити тарифи і зробити їх економічно обґрунтованими рекомендував мерії Європейський банк реконструкції і розвитку".

У свою чергу, директор департаменту економічного розвитку міськради Сергій Тетюхін обгрунтував підвищення вартості проїзду "зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини і збільшенням розміру мінімальної заробітної плати персоналу КП "Одесміськелектротранспорт". З 2016 року зарплата збільшилася у 2,6 рази, вартість електроенергії — у 2 рази, інфляція становила 30%".

Читайте також: У трамваях і тролейбусах Житомира запустять сервіс для відгуків через QR-коди

Тетюхін додав, що розрахунок тарифу обґрунтовано відповідно до Порядку формування тарифів на послуги в міському громадському транспорті, затвердженому наказом Мінінфраструктури України від 25 листопада 2013 року.

Нагадаємо, на балансі в КП "Одесміськелектротранспорт" знаходиться більше двохсот одиниць рухомого складу, на маршрути щодня виходять 137 трамваїв і 92 тролейбуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-